ГоловнаСвіт

У Лондоні затримали трьох дівчат за підозрою в підготовці терактів

Їх підозрюють у плануванні, підготовці або підбурюванні до терактів.

У Лондоні затримали трьох дівчат за підозрою в підготовці терактів
Архив
Фото: vrnnews.ru

У столиці Великобританії в рамках антитерористичної операції, яка тривала з минулого тижня, затримані ще троє підозрюваних. Всі троє затриманих - дівчата 18-19 років. У поліції вважають, що вони могли займатися підготовкою і підбурюванням до терактів.

Як повідомили в поліції, підозрювані були арештовані під час операції, яка проводилася за трьома адресами в Лондоні на підставі оперативної інформації, отриманої під час проведеного в четвер рейду, пише Бі-бі-сі.

Зараз всі три дівчини перебувають в ізоляторі тимчасового утримання за межами Лондона. Їх підозрюють у плануванні, підготовці або підбурюванні до терактів.

Минулого четверга поліція провела антитерористичну операцію на Харлесден-роуд в лондонському районі Віллесден і одночасно в графстві Кент.

За підсумками операції були затримані шестеро, серед них двоє чоловіків і 20-річна дівчина, повідомили в Скотленд-ярді. Ще одна 21-річна дівчина була поранена поліцейськими під час штурму квартири, де перебували підозрювані.

Ще одну підозрювану - 43-річну жінку - поліція затримала в рамках тієї ж операції в графстві Кент трохи пізніше в четвер.

У відеоролику, опублікованому газетою Daily Mail, видно, як одну з підозрюваних у традиційному ісламському одязі люди в цивільному витягують з лондонського автобуса і заштовхують в приміщення поряд з автобусною зупинкою.

Усіх затриманих підозрюють у підготовці терористичних актів і підбурюванні до них.

Будинок на Харлсден-роуд, а також особи, пов'язані з затриманими, протягом деякого часу перебували під спостереженням співробітників із боротьби з тероризмом в рамках операції, поштовхом якої стали отримані оперативні дані, заявили в поліції Лондона.

Комісар лондонської поліції заявив, що правоохоронцям вдалося припинити запланований теракт.

Одним з шести затриманих виявився 21-річний громадянин Великобританії Мохамед Амуд, він виходець з Ємену. У суботу стало відомо, що раніше його допитували за підозрою в спробі відправитися воювати в Сирії на боці джихадистського угруповання "Ісламська держава".

Також у четвер поліція заарештувала 27-річного чоловіка, озброєного двома ножами, неподалік від будівлі парламенту. Як вдалося встановити Бі-бі-сі, ім'я затриманого - Халід Мохамед Омар Алі. Він також натуралізований британський громадянин, який народився за межами країни.

Він вже потрапляв у поле зору поліції і спецслужб сім років тому, після того як взяв участь в "гуманітарному конвої", який намагався прорватися в сектор Газа.

Нагадаємо, 22 березня в результаті атаки Халіда Масуда на Вестмінстерському мосту загинули п'ять осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram