ГоловнаСвіт

Трамп вважав би за честь зустрітися з Кім Чен Ином

Між США і КНДР немає дипломатичних відносин. 

Трамп вважав би за честь зустрітися з Кім Чен Ином
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що готовий зустрітися з лідером КНДР Кім Чен Ином, попри те, що між країнами немає дипломатичних відносин.

"Якщо моя зустріч з ним буде доречною, я б зустрівся, для мене було б честю зробити це. Але лише за - знову ж - правильних обставин. Проте я б зробив це. Більшість політиків ніколи б такого не сказали, а я кажу, що за правильних обставин я б зустрівся з ним", - заявив Трамп в інтерв'ю Bloomberg.

Минулого тижня державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Америка погодиться на перемови з режимом Кім Чен Ина, тільки якщо той стане на шлях відмови від ядерної зброї і балістичних ракет.

Кім Чен Ин ще жодного разу не зустрічався з іноземним лідером відтоді, як помер його батько Кім Чен Ір 2011 року.

Напередодні в інтерв'ю телеканалу CBS Трамп назвав Кім Чен Ина "досить розумним хлопчиком".

"Люди питають - він нормальний? Я гадки не маю. Але він був дуже молодий - 26-27 років, коли помер його батько. І йому довелося мати справу з дуже крутими хлопцями - з генералами і таке інше. Будучи зовсім молодим, він зміг утримати владу. Я впевнений, що багато - серед інших і його дядько - намагалися у нього цю владу забрати. Але він її втримав. Отож очевидно, що він досить розумний хлопчина", - заявив американський президент.

Нагадаємо, що нині відносини між США і КНДР дуже погані. Північна Корея продовжує здійснювати пробні запуски балістичних ракет, що спричиняє невдоволення як сусідніх Південної Кореї та Японії, так і Сполучених Штатів. Вашингтон скерував до берегів Корейського півострова авіаносець "Карл Вінсон". На погрози США північнокорейська влада відповіла, що готова завдати удару у відповідь. При цьому державні ЗМІ КНДР заявили, що "Карл Вінсон" може бути потоплений.

Сполучені Штати намагаються задіяти у вирішенні північнокорейської проблеми Китай, який є головним партнером Пхеньяна. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram