ГоловнаСвіт

Першотравнева демонстрація в Парижі обернулася заворушеннями

Люди в масках закидали поліцію коктейлями Молотова. 

Першотравнева демонстрація в Парижі обернулася заворушеннями
Фото: EPA/UPG

Першотравнева демонстрація в  Парижі обернулася заворушеннями, у результаті яких постраждали троє поліцейських.

"Люди в масках кидали різні предмети і коктейлі Молотова в поліцію", - цитує BBC повідомлення поліції. У результаті на одному з поліцейських загорілася форма, він дістав опіки. Поліцейські у відповідь застосували сльозогінний газ. Зіткнення почалися біля площі Бастилії в Парижі, коли хода, організована трьома профспілками, прямувала до сусідньої площі.

У якийсь момент кілька протестувальників підпалили візок із супермаркету, на якому був установлений картонний макет дракона, і направили його в бік кордону поліції. За деякими даними, в результаті зіткнень з поліцією поранення дістали також учасники акції, однак офіційної інформації з цього приводу наразі немає.

Міжнародне французьке радіо зазначає, що в зіткненнях з поліцією в Парижі взяли участь близько 150 ультралівих активістів. Загалом на паризьку демонстрацію вийшли близько 30 тисяч осіб. Учасники ходи виступили проти партії "Національний фронт", чий кандидат Марін Ле Пен наступної неділі може виграти вибори президента.

Суперник Ле Пен, засновник руху "Вперед" Емманюель Макрон зібрав кілька тисяч прихильників у понеділок увечері, 1 травня, в парку Ла-Віллет на півночі Парижа. Ле Пен провела свій мітинг у Вільпенті, на півночі від Парижа, у компанії лідера партії "Вставай, Франціє" Ніколя Дюпон-Еньяна.

Також великі мітинги пройшли в Марселі, Ренне, Ліллі, Бордо, Тулузі, Ліоні і Нанті.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram