ГоловнаПолітика

Першотравневу демонстрацію в Харкові супроводжували проукраїнські активісти

Не обійшлося без конфлікту між двома людьми з різними поглядами.

Першотравневу демонстрацію в Харкові супроводжували проукраїнські активісти
Фото: stud.media

У Харкові близько сотні людей похилого віку зібралися на першотравневу демонстрацію на площі Конституції.

Про це повідомляє StudMedia.

Присутні скандували гасла "Мір! Труд! Май!" і "Слава Труду". Також у присутніх були плакати проти НАТО і проти проведення АТО. Зібравшись біля входу в Історичний музей, вони вирушили ходою до монумента першої харківської маївки.

Відразу ж після старту ходи стався конфлікт між проукраїнським активістом і учасником демонстрації: учасник кричав антиукраїнські гасла, у відповідь на що проукраїнський активіст порвав його плакат. Учасник демонстрації вдарив патріота по голові, і був виведений співробітниками поліції з натовпу. Під час ходи "майських" супроводжували проукраїнські активісти, які намагалися перекричати демонстрантів патріотичними гаслами.

Біля самого монумента проукраїнські активісти спочатку заблокували прохід до пам'ятника, проте пізніше дозволили демонстрантам покласти квіти, за умови, що це буде зроблено під державними прапорами.

Крім того, як повідомляється на сайті поліції, близько 10:25 надійшов виклик про те, що невідомий підбіг до лідера однієї з політичних партій і бризнув з балончика в обличчя. Патрульні поліцейські, які прибули на місце, викликали швидку та опитали потерпілого. Медики надали потерпілому допомогу. Чоловік написав заяву, яку передали в Холодногірський відділок поліції.

Факт події внесено до Журналу єдиного обліку правопорушень Холодногірського відділку поліції. Обставини події та осіб, причетних до неї, встановлюють.

Нагадаємо, першотравневі демонстрації у Вінниці та Херсоні не дала розігнати поліція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram