ГоловнаПолітика

У Маріуполі відбувся мітинг проти "Опоблоку"

Активісти збирали гроші на квиток до Магадану одному з місцевих "опоблоківців".

30 квітня в Маріуполі на Театральній площі близько 500 осіб вийшли на мітинг проти "Опозиційного блоку".

Як зазначає видання "Новини Донбасу", люди прийшли з державною символікою, у вишиванках і з плакатами "Опоблок - спонсор фашизму", "Русскій мір - це війна", "Опоблок - це тероризм". За словами одного з організаторів, мета мітингу - об'єднати мешканців Маріуполя.  

Фото: 0629.com.ua

"Сам мітинг має показати людям, що вони можуть щось змінювати в місті. У нас два роки не звучало риторик, які звучать тепер і справді місто в страху від того, що це може повторитися. Тому виникла така ідея організувати мітинг і ще раз озвучити, що Маріуполь - це Україна", - каже представник громадської організації "Східна брама" Олександр Маслов.

Ті, що прийшли на мітинг кажуть, заяви "Опоблоку" про російську мову й боротьбу з нацизмом можуть дестабілізувати ситуацію в місті.

На мітингу збирали підписи для звернення до СБУ з проханням дати правову оцінку діям "Опоблоку" в Маріуполі і конкретно діям депутата маріупольської міськради Андрія Федая. На думку учасників акції, саме він зараз "розхитує" ситуацію в Маріуполі.

Також активісти влаштували акцію зі збору коштів під назвою "Федаю на квиток до Магадану".  

Фото: 0629.com.ua

"Якщо хтось хоче жити в Америці, то він збирає речі й переїжджає, якщо хтось хоче жити в Польщі, то він продає нерухомість і їде. І тільки ці люди, хочуть, щоб Росія прийшла сюди", - цитує інше місцеве видання 0629 одного з промовців.

Якийсь час тому Федай на сесії міської ради Маріуполя заявив про "приниження російськомовних жителів з боку центральної влади".

Серед присутніх були представники поліції, зокрема начальник патрульної поліції Маріуполя Віталій Горкун, який прийшов на мітинг у вишиванці, і бійці полку "Азов" у цивільному одязі.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram