ГоловнаСвіт

На вулиці Бразилії в п'ятницю вийшли близько 40 млн протестувальників

Загальний страйк в Бразилії відбувся вперше за останній 21 рік.

На вулиці Бразилії в п'ятницю вийшли близько 40 млн протестувальників
Беспорядки в Рио в ходе всеобщей забастовки в Бразилии
Фото: EPA/UPG

На вулиці міст Бразилії у п'ятницю, 28 квітня, вийшли близько 40 млн людей, які виступають проти планів уряду щодо реформ ринку праці та пенсійної системи.

Про це повідомляє DW з посиланням на дані профспілок.

"У найбільших містах Бразилії в п'ятницю відбулися масштабний загальний страйк і акції протесту, спрямовані проти програми реформ уряду президента країни Мішеля Темера. За даними профспілок, протести відбулися у всіх 26 штатах Бразилії, а участь в масових акціях загалом взяли близько 40 млн осіб", - йдеться в повідомленні.

У місті Сан-Паулу з 12-мільйонним населенням була повністю припинена робота громадського транспорту і перекриті основні транспортні магістралі. Протестувальники перекрили дороги і підпалили шини на дорогах, що ведуть до Сан-Паулу. У центрі Ріо-де-Жанейро відбулися зіткнення демонстрантів з поліцією, проти демонстрантів було застосовано сльозогінний газ і гумові кулі, десятки людей затримали.

У столиці країни Бразиліа також була заблокована робота громадського транспорту, а на вулицях були зведені барикади. Протести та блокування роботи транспорту відбулися також в інших великих містах, зокрема, в Сальвадоріе, Наталі, Белу-Орізонті, Порту-Алегрі, Манаусі тощо, уточнює dpa.

Загальний страйк в Бразилії відбувся вперше за останній 21 рік. Невдоволення робітників і населення викликали плани уряду провести пенсійну реформу і реформу ринку праці. Зокрема, уряд Темера пропонує збільшити кількість робочих годин і одночасно з цим знизити роль профспілок. Також уряд має намір заморозити державні витрати на наступні 20 років. Ці реформи ще мають бути затверджені Сенатом Бразилії.

Нагадаємо, раніше на цьому тижні у Бразилії мирний протест корінних народів вилився у сутички з поліцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram