ГоловнаСвіт

Генпрокурор Бразилії направив до суду 83 запити про корупцію політиків

Ще 211 запитів направлені в суди нижчої інстанції.

Генпрокурор Бразилії направив до суду 83 запити про корупцію політиків

Генеральний прокурор Бразилії Родригу Жано направив до Верховного суду країни 83 запити про початок кримінального розслідування десятків випадків корупції бразильських чиновників і політиків.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Прокурор також попросив направити до судів нижчої інстанції ще 211 запитів з розслідування звинувачень у корупції щодо осіб, справи яких не розглядає Верховний суд.

Запити Жано базуються на показах топ-менеджерів і співробітників бразильського будівельного концерну Odebrecht. Він був одним з основних підрядників бразильської державної нафтогазової компанії Petrobras.

У червні 2015 року президент Odebrecht Марсела Одебрехта затримали як підозрюваного у справі про корупцію в Petrobas. У березні 2016 року його визнали винним у корупції і відмиванні грошей, він отримав 19 років в'язниці.

Колишній керівник визнав, що Odebrecht роздала хабарі на загальну суму 800 млн доларів по всій Латинській Америці, в тому числі і в Бразилії.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року нового президента Бразилії Мішеля Темера звинуватили в корупції. Темер прийшов до влади після того як Ділмі Русеф було оголошено імпічмент на тлі тривалої політичної кризи. Він обіцяв покінчити з корупцією в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram