ГоловнаСвіт

Російський уряд підтримав заборону на виїзд поліцейських за кордон

Пропонується заборонити службу в МВС тим, хто має вид на проживання в іноземній державі.

Російський уряд підтримав заборону на виїзд поліцейських за кордон

В уряді Російської Федерації підтримали ідею заборонити співробітникам МВС виїзд за кордон. Урядова комісія з законопроектної діяльності дала у понеділок, 13 березня, позитивний висновок на законопроект екс-депутата від ЛДПР Дмитра Носова.

Інформацію про схвалення ініціативи підтвердив учасник засідання комісії, повідомляє РБК.

Документ передбачає введення "тимчасового обмеження права громадянина Російської Федерації" на виїзд за кордон в тому випадку, якщо він є співробітником МВС або проходить цивільну службу в органах внутрішніх справ "на окремих посадах".

Крім того, законопроектом пропонується заборонити службу в МВС тим, хто має вид на проживання або інший документ, що підтверджує право на постійне проживання в іноземній державі. Уряд рекомендує Міністерству закордонних справ затвердити перелік "іноземних держав, які не рекомендується відвідувати співробітникам органів внутрішніх справ".

У Держдуму відгук уряду ще не надійшов. Наразі не відомо, коли законопроект може бути розглянуто.

Це не перша спроба ввести обмеження на закордонні поїздки правоохоронців і силовиків. У квітні 2015 року рекомендації не виїжджати в західні країни розіслало своїм співробітникам керівництво МВС і ФСБ. Кілька співрозмовників в поліції тоді розповідали, що всі офіцери, починаючи від командира взводу і вище, здали у відділи кадрів свої закордонні паспорти. Пізніше серед силовиків був негласно поширений і список небажаних для відвідування країн.

У жовтні 2016 року з Міністерства внутрішніх справ був звільнений керівник управління "Ф" Головного управління економічної безпеки і протидії корупції Дмитро Катков, який керував боротьбою зі злочинами у фінансовій сфері. Причиною відставки стало те, що він не вказав у декларації квартиру в Чорногорії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram