ГоловнаСуспільствоПодії

У Вінниці націоналісти намагалися перешкодити першотравневій демонстрації

На мітинг прийшли близько 70 пенсіонерів.

У Вінниці націоналісти намагалися перешкодити першотравневій демонстрації
Архив
Фото: EPA/UPG

У Вінниці під час першотравневого мітингу близько 20 молодих людей, які не поділяли політичних поглядів мітингувальників, намагалися перешкодити проведенню заходу і почали виривати з рук прапори.

"Конфліктну ситуацію швидко припинили співробітники поліції, які відтіснили з натовпу хлопців і змусили покинути територію проведення мітингу. Поліцейські не допустили подальшого розгортання конфлікту і забезпечили правопорядок до завершення заходу", - повідомляється на сайті поліції.

Серед учасників інциденту постраждалих не зафіксовано. Цю подію занесено до журналу Єдиного обліку заяв і повідомлень громадян. Поліція учасників події встановила, їхнім діям дадуть правову оцінку. Проводиться перевірка.

Як пише Укрінформ, першотравневому мітингу намагалися перешкодити молоді люди в масках з націоналістичної організації "С14". Вони скандували "Україна понад усе!" і "Комуняку на гілляку".

"Незважаючи на зусилля поліції відтіснити їх, вони увірвалися в натовп людей похилого віку, які прийшли на мітинг, і почали видирати у них червоні прапори з написами "Союз лівих сил" і "Соціалісти". Зав'язалася сутичка, яку правоохоронцям вдалося швидко припинити. Молодих людей витіснили з натовпу і вивели з Європейської площі, де сталися ці події", - пише агентство.

На мітинг, який проводиться за заявкою місцевого осередку громадської організації "За майбутнє України", прийшло близько 70 осіб, майже всі - люди пенсійного віку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram