ГоловнаСуспільствоВійна

Військовий загинув, сімох поранено в неділю на Донбасі (оновлено)

Зафіксовано 54 обстріли.

Військовий загинув, сімох поранено в неділю на Донбасі (оновлено)
Фото: facebook.com/ato.news

За минулу добу в результаті бойових дій на Донбасі один український військовий загинув, ще сім отримали поранення.

Російсько-терористичні війська протягом неділі 54 рази відкривали вогонь по опорних пунктах українських військ, повідомляє штаб АТО.

Оновлення. Спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу повідомив, де саме сили АТО зазнали втрат.

"Найважчі втрати припадають на Катеринівку, де в результаті ворожого обстрілу один військовослужбовець загинув і ще двоє отримали поранення. Двоє військовослужбовців підірвалися на вибуховому пристрої в районі Кримського. По одному воїну в результаті ворожих обстрілів було поранено поблизу Авдіївки, в Мар'їнці і у Водяному", - уточнив він.

Протягом неділі на Приморському напрямку з мінометів калібру 120 мм і 82-мм гранатометів і стрілецької зброї противник вів вогонь по позиціях поблизу Водяного. 120-міліметрові міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю ворог застосовував по опорних пунктах біля Гнутового, а 82-міліметрові міномети і гранатомети - поблизу Широкиного. З гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів противник відкривав вогонь по позиціях сил АТО поблизу Мар'їнки. З протитанкових гранатометів і кулеметів великих калібрів ворог стріляв по опорних пунктах сил АТО поблизу Павлополя і Красногорівки, а з кулеметів великих калібрів - біля Новогригорівки. Зі стрілецької зброї противник обстріляв військових біля Лебединського і Чермалика. Біля Мар'їнки, Богданівки і Водяного діяли ворожі снайпери. На Донецькому напрямку вогнем мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем і вогнем великокаліберних кулеметів противник накривав позиції біля Авдіївки. З 82-міліметрових мінометів і гранатометів противник стріляв по захисниках Верхньоторецького і Опитного, а з гранатометів різних систем - по захисниках шахти "Бутівка" і Зайцевого. Гранатомети різних систем і кулемети великих калібрів противник застосував по позиціях біля Троїцького, а великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю - поблизу Кам'янки і Пісків.

На Луганському напрямку зі 120-міліметрових мінометів противник стріляв по опорних пунктах у Катеринівці. З мінометів калібру 120-мм, гранатометів різних систем ворог вів вогонь по позиціях неподалік Троїцького, а з 82-міліметрових мінометів, гранатометів і кулеметів великих калібрів - по опорних пунктах поблизу Новозванівки. Гранатомети різних систем підрозділу російсько-окупаційних військ застосовували по захисниках Кримського, Попасної, Валуйського і Станиці Луганської. Зі стрілецької зброї ворог обстрілював захисників Лобачевого.

В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю та здоров'ю військовослужбовців, командири сил АТО ухвалювали рішення на адекватне відкривання вогню у відповідь.

Нагадаємо, що 29 квітня на Донеччині загинули двоє військових загинули, четверо були поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram