ГоловнаСуспільствоВійна

Військовий загинув, шістьох поранено на Донбасі з початку дня (оновлено)

Позиції біля Катеринівки і Водяного обстріляли з мінометів калібру 120 мм. 

Військовий загинув, шістьох поранено на Донбасі з початку дня (оновлено)
Фото: mil.gov.ua / Оперативное командование "Север"

Один український військовий загинув і шістьох поранено на Донбасі від початку дня.

Про це йдеться у вечірньому зведенні штабу АТО.

Частина цих втрат припала на район Катеринівки в Луганській області. "По позиціях поблизу Катеринівки противник застосував 120-мм міномети. За попередньою інформацією, в результаті обстрілу позицій однієї з механізованих бригад, особовий склад якої виконує бойові завдання на луганському напрямку поблизу Катеринівки, загинув військовий ЗСУ, ще 2 захисників дістали поранення", - повідомили в прес-службі штабу АТО трохи раніше. Обстріл вівся з боку населеного пункту Молодіжне, що на окупованій території.

Міномети калібру 120 мм сьогодні також застосовувалися біля Водяного на півдні Донецької області, міномети калібру 82 мм - біля Водяного, Широкиного і Верхньоторецького.

Також стріляли біля Мар'їнки, Гнутового, Павлополя, Красногорівки, Зайцевого, Кримського, Попасної, Троїцького на луганському і на донецькому напрямку, Новогригорівка, Авдіївки, Лебединського, Богданівки, Кам'янки, Кримського, Попасної, Лобачевого.

"З початку доби ворог 28 разів обстріляв опорні пункти Збройних Сил України ... В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров'ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню", - йдеться у звіті.

Нагадаємо, що  29 квітня на Донбасі загинули двоє військових, четверо були поранені. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram