ГоловнаСвіт

У Польщі затримали підозрюваного у вбивстві полонених на Донбасі

Затриманого планують екстрадувати до Австрії.

У Польщі затримали підозрюваного у вбивстві полонених на Донбасі

Польські прикордонники затримали на прикордонному пункті "Дорогуськ-Ягодин" (Волинська область) громадянина Австрії, якого підозрюють в участі в незаконних збройних формуваннях на Донбасі, знущанні і вбивстві українських військовополонених.

Про це в коментарі "Укрінформу" повідомив прес-секретар Надбужанського відділу Прикордонної служби Польщі Даріуш Сеницький.

"25-річного австрійця затримано вночі з п'ятниці на суботу при виїзді з Польщі в Україну на підставі європейського наказу про арешт, який ініційовано Австрією. Іноземець розшукується у зв'язку з підозрою в участі в збройному конфлікті на сході України, де, ймовірно, він вбивав поранених і заручників як член однієї з воюючих груп", - заявив Сеницький.

За його словами, затриманий зараз перебуває в руках польських органів правосуддя, яке готує документи для його екстрадиції до Австрії.

З 7 квітня на зовнішніх кордонах ЄС посилено контроль і перевірку іноземців - громадян ЄС, які в'їжджають або виїжджають з Євросоюзу. За твердженням польських прикордонників, саме введення цієї процедури допомогло затримати австрійця.

Сеницький також зазначив, що це перший випадок, коли на польсько-українському кордоні затримано підозрюваного в участі в незаконних збройних формуваннях на Донбасі.

Як повідомлялося раніше на цьому тижні, ФСБ підклала муляж бомби в поїзд "Москва - Харків".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram