ГоловнаСвіт

Папа Римський запропонував, як "помирити" США і КНДР

Понтифік заявив, що криза навколо КНДР ризикує перетворитися на руйнівну війну.

Папа Римський запропонував, як "помирити" США і КНДР
Папа Римский Франциск
Фото: isra.com

Папа Римський Франциск закликав до міжнародного посередництва, щоб послабити зростання напруженості у відносинах між США і Північною Кореєю з приводу ядерної діяльності Пхеньяна.

Понтифік допустив, що Норвегія, наприклад, "завжди готова допомогти", повідомляє BBC.

"У світі є так багато координаторів, є посередники, які пропонують себе, - наприклад, такі як Норвегія. Вона завжди готова допомогти", - заявив Франциск під час бесіди з журналістами на борту свого літака після візиту до Єгипту.

За його словами, ситуація стала "занадто жаркою". Він також зазначив, що "шлях - це шлях переговорів, дипломатичного рішення".

Папа Римський також попередив, що криза ризикує перетворитися на руйнівну війну, в якій "значна частина людства" буде знищена.

Нагадаємо, в останні місяці ситуація навколо Північної Кореї загострилася. КНДР виконала невдалий запуск ракети і провела масовий військовий парад, який став явною спробою продемонструвати силу. США направили в регіон групу військових кораблів і підводний човен. Пхеньян люто відреагував на це і пригрозив "надпотужним випереджувальним ударом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram