ГоловнаСуспільствоВійна

4 військових були поранені, один травмований на Донбасі від початку доби

Зафіксовано 27 обстрілів позицій ЗСУ. 

4 військових були поранені, один травмований на Донбасі від початку доби
Фото: www.facebook.com/Ден Розенков

Від початку доби російсько-окупаційні війська 27 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України в районі проведення АТО на Донбасі. Четверо українських воїнів були поранені, ще один військовослужбовець дістав бойове травмування.

Про це інформує прес-центр штабу АТО у фейсбуці.

Згідно з повідомленням, епіцентром вогневого протистояння лишається Приморський напрямок. Так, з мінометів калібру 120-мм і 82-мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів ворог бив по захисниках Красногорівки. З мінометів калібру 120-мм і гранатометів обстрілював опорні пункти в районі Новотроїцького. Позиції поблизу Березової противник накривав вогнем 82-міліметрових мінометів, а в районі Гнутового - автоматичних гранатометів і кулеметів великих калібрів. Протитанкові гранатомети і кулемети великих калібрів ворог застосовував під Водяним, а стрілецьку зброю - поряд із Широкиним.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 120-мм і 82-мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів противник вів вогонь по позиціях у районі Авдіївки. Поблизу шахти "Бутівка" і Авдіївки діяли ворожі снайпери.

На Луганському напрямку з мінометів 120-мм і 82-мм калібру, гранатометів і великокаліберних кулеметів підрозділи російсько-окупаційних військ обстрілювали опорні пункти поблизу населеного пункту Новотошківське. По захисниках Кримського ворог бив із 82-міліметрових мінометів і гранатометів, а по захисниках Новоолександрівки - з протитанкового ракетного комплексу. Зі стрілецької зброї противник бив по позиціях поряд із населеним пунктом Жовте.

В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров'ю військовослужбовців, командири ухвалювали рішення на адекватне відкриття вогню.

Раніше повідомлялося, що двоє українських військовослужбовців загинули  і шестеро зазнали поранень у ході антитерористичної операції 28 квітня.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram