ГоловнаСвіт

Росія відновила дію меморандуму про польоти над Сирією, - "Известия"

Російські ЗМІ стверджують, що Тіллерсон, перебуваючи в Москві, звернувся до керівництва РФ із проханням відновити дію угоди.

Росія відновила дію меморандуму про польоти над Сирією, - "Известия"
МИД РФ
Фото: tvc.ru

Росія відновила дію меморандуму з запобігання інцидентам у небі над Сирією на прохання влади США.

Про це повідомляє газета "Известия" з посиланням на три джерела в МЗС РФ.

За даними газети, це сталося 13 квітня.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон, перебуваючи в Москві, "звернувся до російського керівництва з проханням відновити дію угоди", заявив виданню представник МЗС.

Візит Тіллерсона в Москву відбувся 11-12 квітня. За підсумками зустрічей із російським президентом і міністром закордонних справ Тіллерсон повідомив про створення робочої групи для стабілізації відносин між Москвою і Вашингтоном.

Дію меморандуму про уникнення інцидентів з США в небі над Сирією було призупинено Росією 7 квітня у відповідь на удар американських ракет по військовій базі в Сирії.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, коментуючи це рішення, заявив, що припинення дії меморандуму навряд чи підвищить ризик зіткнення сторін, тому що він і так високий. Він зазначив, що сенс угоди "було загублено" після американського ракетного удару.

Угоду підписали Москва і Вашингтон у жовтні 2015 року. Воно регламентує дії ВПС двох країн у повітряному просторі Сирії. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram