ГоловнаПолітика

"ЛНР" повідомила про постачання електроенергії з "ДНР" і Росії

Частина шахт може зупинитися.

"ЛНР" повідомила про постачання електроенергії з "ДНР" і Росії

У "ЛНР" після віключення від енергосистеми України почали постачати електрику "ДНР" і Росія, заявив представник луганських сепаратистів Владислав Дейнего.

"Використовуються ті схеми розподілу, що використовувалися в 2014 році, коли подача електроенергії з України була неможлива в силу пошкодження розподільчих мереж", - сказав він російському "Интерфаксу".

"ЛНР" має намір порушити питання про відключення електроенергії на майбутніх переговорах контактної групи в Мінську 26 квітня.

У "міністерстві промисловості та торгівлі ЛНР" "Интерфаксу" повідомили, що частина підприємств, у тому числі шахти, може зупинитися.

"Частина підприємств може бути переведена на споживання електроенергії за графіком, інша частина промислових об'єктів, включаючи деякі шахти, може бути зупинена доти, доки дефіцит електроенергії буде компенсований повністю", - сказав співрозмовник агентства.

Нагадаємо, в ніч на вівторок було повністю припинено постачання електроенергії з України на тимчасово неконтрольовану територію Луганської області. В результаті Луганськ, Алчевськ і Перевальськ певний час залишалися без світла.

Відключення стало результатом боргів споживачів ОРЛО перед компанією "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО) в розмірі 4,9 млрд гривень. Воно погоджене з Міненергетики України.

Кабмін у 2015 році зобов'язав ЛЕО, яке входить в групу компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина, постачати електрику на непідконтрольні території Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram