ГоловнаСвіт

Рада Європи розслідує підкуп парламентаріїв Азербайджаном

Депутати отримали в подарунок ікру, килими і коштовності.

Рада Європи розслідує підкуп парламентаріїв Азербайджаном
Фото: www.svobodanews.ru

Комісія з трьох незалежних експертів розслідуватиме корупційні звинувачення на адресу парламентаріїв Ради Європи (РЄ).

Як розповів у понеділок, 24 квітня, німецький політик Франк Швабе, президія РЄ ухвалила відповідне рішення більшістю голосів. До складу комісії можуть увійти колишні судді Європейського суду з прав людини, передає DW.

Раніше членів Парламентської асамблеї РЄ звинуватили в тому, що вони отримували від представників офіційного Баку дорогі подарунки (включаючи ікру, шовкові килими, коштовності і дорогі годинники) та готівку в обмін на запобігання ухваленню резолюції, яка засуджує політичне переслідування інакодумців в Азербайджані. У 2013 році проект резолюції про політв'язнів в Азербайджані, складений на підставі доповіді німецького депутата Крістофа Штрессера, несподівано відхилили.

Голова науково-дослідного центру ESI Геральд Кнаус зауважив, що розслідування "запізнилося". За його словами, ESI ще у 2012 році розповів, як Азербайджан намагався тиснути на РЄ. У грудні 2016 року організація опублікувала ще низку подробиць справи, однак голова ПАРЄ іспанець Педро Аграмунт ніяк не відповів на звинувачення.

Парламентська асамблея Ради Європи збирається на пленарні засідання у Страсбурзі 4 рази на рік. До депутатів належать 324 представники 47 європейських країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram