ГоловнаСвіт

Трамп заявив, що в ООН "витрати вийшли з-під контролю"

На початку квітня США припинили фінансування Фонду ООН у сфері народонаселення.

Трамп заявив, що в ООН "витрати вийшли з-під контролю"
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що бюджет Організації Об'єднаних Націй (ООН) має бути переглянутий у сторону його зменшення, повідомляє DW.

"Ми повинні уважніше придивитися до бюджету ООН", - заявив він у понеділок, 24 квітня, на зустрічі з послами 15 країн членів Радбезу ООН у Білому домі, зазначивши, що "витрати вийшли з-під контролю".

На думку Трампа, ефективність ООН досить низька, тоді як організація має "величезний потенціал".

"Члени ООН повинні зібратися, щоб обговорити недоліки та роздутий бюджет", - наголосив він.

На початку квітня США припинили фінансування Фонду ООН у сфері народонаселення (ЮНФПА) - агентства всесвітньої організації, яка допомагає більш ніж 150 країнам світу в питаннях планування сім'ї, а також охорони здоров'я матері і дитини.

Зроблено це було, оскільки агентство "підтримує або бере участь у програмах примусових абортів і недобровільної стерилізації", йдеться в поясненні американської влади. Це був перший випадок, коли адміністрація президента США Дональда Трампа припинила фінансування будь-якої з програм ООН.

Як повідомлялося в березні, США дали союзникам з НАТО два місяці на складання планів з видатків на оборону. За словами держсекретаря США Рекса Тіллерсона, Вашингтон витрачає "непропорційно велику частину" на оборону в порівнянні з його 27 партнерами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram