ГоловнаСвіт

У Туреччині за тиждень затримали 1,2 тис. імовірних терористів

Під час антитерористичної операції знищено 53 бойовиків.

У Туреччині за тиждень затримали 1,2 тис. імовірних терористів
Архив
Фото: EPA/UPG

За останній тиждень у Туреччині силовики провели 321 антитерористичну операцію, під час якої затримано 1,2 тис. осіб.

Про це повідомляє агентство Anadolu з посиланням на МВС Туреччини.

Уточнюють, що з 17 по 24 квітня за підозрою в сприянні терористам "Робочої партії Курдистану" в Туреччині затримали 185 осіб. У рамках боротьби з терористичним рухом Фетуллаха Ґюлена (FETO) і PDY затримано 1015 осіб.

Крім того, за підозрою в сприянні терористичному угрупованню "Ісламська держава" затримано 47 осіб.

За підозрою в причетності до терористичних організацій лівого спрямування затримано 26 осіб.

Також повідомляють, що в результаті антитерористичної операції були нейтралізовані 66 терористів. 53 з них знищені, вісім - здалися владі.

За вказаний період у провінціях Бітліс, Діярбакир, Мардін, Стамбул, Хаккарі, Сіїрт, Тунджелі і Бінґьоль знищено 63 укриття терористів. Також знищено 30 саморобних вибухових пристроїв і мін, дві тонни вибухівки, 65 ручних гранат та 77 одиниць зброї, з них 70 - важкої і довгоствольної.

Нагадаємо, в липні 2016 року в Туреччині відбулася спроба державного перевороту, в організації якої Анкара звинувачує мусульманського проповідника Фетхуллаха Ґюлена, який зараз проживає в США. Сам він заперечує причетність до путчу. Туреччина вимагає від США екстрадиції Ґюлена, ухвалу про затримання якого 4 серпня 2016 року виніс стамбульський суд.

Робітнича партія Курдистану - курдська політична, повстанська організація, яка бореться за політичні права курдів у Туреччині та створення курдської автономії в складі Туреччини. На цей момент вважається терористичною організацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram