ГоловнаСвіт

У Парижі під час демонстрацій проти результатів виборів затримали 143 людини

29 протестувальників досі залишаються під вартою.

У Парижі під час демонстрацій проти результатів виборів затримали 143 людини
Фото: news.sky.com

У Парижі під час акцій протесту проти результатів президентських виборів поліція затримала 143 особи, досі залишаються під вартою 29 протестувальників.

Про це повідомляє RFI

"У підсумку, як повідомила в понеділок префектура поліції, було затримано 143 людини. 29 з них залишили під вартою", - йдеться в повідомленні.

У неділю, 23 квітня, пройшла акція протесту на Майдані Бастилії, де зібралося близько 500 осіб. Молоді люди, в основному в масках, планували організувати "ніч барикад" після оголошення результатів першого туру виборів президента, які вони розцінили як "перемогу націоналістки і ставленика олігархії". Присутні викрикували: "Який би не був результат, ми його не визнаємо!", "Париж, Париж, антифа!" і "Візьмемо Площу Бастилії!".

Маніфестанти, які зараховують себе до "антифашистів, палили димові шашки, кидали в поліцію пляшки і кричали "Ні Ле Пен! Ні Макрону!".

Згідно з результатами першого туру президентських виборів у Франції, кандидат від руху "Вперед" Емманюель Макрон набрав 23,75% голосів виборців.

Лідер ультраправого "Національного фронту" Марін Ле Пен набрала 21,53% і разом із Макроном проходить до другого туру голосування, який відбудеться 7 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram