ГоловнаСвіт

Макрон і Ле Пен виходять у другий тур виборів у Франції

Макрон отримав 23,7% голосів, Ле Пен - 21,7%.

Макрон і Ле Пен виходять у другий тур виборів у Франції
Фото: EPA/UPG

Лідер руху "Вперед" Емманюель Макрон і лідер ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен виходять у другий тур виборів президента Франції, який відбудеться 7 травня.

Про це свідчать попередні результати виборів.

Макрона підтримали 23,7% виборців, Ле Пен - 21,7%.

Представник Республіканської партії Франсуа Фійон і лідер крайнього лівого руху "Нескорена Франція" Жан-Люк Меланшон набрали по 19,5% голосів, представник Соціалістичної партії Бенуа Амон - тільки 6,2%.

Це неофіційні результати, і цифри можуть змінюватися.

Макрону 39 років. Зробив кар'єру інвестбанкіра в банку Ротшильда. У 2014-2016 роках він був міністром економіки і промисловості в уряді соціалістів, але потім порвав із партією. На вибори президента пішов як незалежний кандидат-центрист. Ніколи раніше не займав виборних посад.

Ле Пен 48 років. Вона є депутатом Європейського парламенту. Відома тим, що відмежувалася від батька, засновника "Нацфронту" Жан-Марі Ле Пена, засудила його антисемітські та ксенофобські погляди, виключивши його з партії.

Нагадаємо, що в першому турі французьких виборів брали участь 11 кандидатів у президенти. Діючий президент Франсуа Олланд став першим лідером П'ятої французької республіки (з 1958 року), який відмовився балотуватися на другий термін. У 2012 році він виграв вибори в Ніколя Саркозі з результатом 51,6% проти 48,4%. У першому турі у нього було 28,6% голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram