ГоловнаСвіт

Винищувачі НАТО здійснили рекордну кількість вильотів через ПКС Росії

Бойові літаки Альянсу 780 разів піднімалися за тривогою в повітря через російські літаки.

Винищувачі НАТО здійснили рекордну кількість вильотів через ПКС Росії

У 2016 році бойові літаки Північноатлантичного альянсу піднімалися в повітря рекордну кількість разів з часів холодної війни, передає DW.

За словами представника командування авіабази ВПС США в Німеччині Рамштайн, винищувачі НАТО у 2016 році близько 780 разів за тривогою піднімалися в повітря з військових баз у Європі для візуальної ідентифікації та супроводу літаків Повітряно-космічних сил (ПКС) РФ. Ще близько 90 подібних вильотів було скоєно через бойові літаки інших держав, пасажирські лайнери або транспортні крилаті машини, які не відразу вдалося впізнати на екранах радарів.

При цьому у 2015 році кількість вильотів у зв'язку з виявленням російських винищувачів була майже вдвічі меншою - 410, зазначив співрозмовник агентства.

З моменту анексії Криму країни Балтії не раз заявляли про свою вразливість перед агресивною політикою Росії. У зв'язку з цим НАТО посилило патрулювання повітряного простору своїх балтійських союзників.

Представник верховного головнокомандування НАТО в Європі (SHAPE) Джей Янзен раніше заявляв, що маневри Росії можуть становити потенційну загрозу для цивільної авіації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram