ГоловнаСвіт

Юрисдикція ЄСПЛ не поширюється на турецький референдум, - Мін'юст Туреччини

Влада Туреччини не дозволить опозиції оскаржувати результати плебісциту.

Юрисдикція ЄСПЛ не поширюється на турецький референдум, - Мін'юст Туреччини
Бекир Боздаг
Фото: EPA/UPG

Міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг заявив, що юрисдикція Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) не поширюється на апеляцію з приводу референдуму про розширення повноважень президента країни Реджепа Таїпа Ердогана.

Про це повідомляє агентство Рейтер

За словами міністра, "якщо опозиція звернеться з апеляцією до Конституційного суду Туреччини, у суду не буде інших варіантів, окрім як відкинути її". "Вона (опозиція, - ред.) також може звернутися до ЄСПЛ, але не досягне результату і там, тому що угоди, підписані Туреччиною, не дають партіям можливості звертатися туди", - додав він.

Напередодні головна опозиційна Республіканська народна партія Туреччини заявила, що в разі необхідності звернеться до ЄСПЛ після того, як в останню хвилину виборча комісія дозволила використання бюлетенів без штампа.

Раніше Вища виборча комісія Туреччини відмовилася анулювати підсумки конституційного референдуму 16 квітня.

Нагадаємо, 16 квітня на референдумі в Туреччині, на якому стояло питання значного розширення повноважень президента, "за" проголосували 51,41% виборців.

Низка міжнародних організацій розкритикувала умови та результати проведення референдуму. Крім того, спостерігачі заявили про ймовірне підтасування 2,5 млн голосів

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram