ГоловнаСвіт

Клімкін: візит Тіллерсона підтвердив, що з Росією не можна співпрацювати на основі довіри

"Це етап тиску на Росію, щоб вона, нарешті, пішла з Донбасу".

Клімкін: візит Тіллерсона підтвердив, що з Росією не можна співпрацювати на основі довіри
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у четвер прокоментував підсумки зустрічі державного секретаря США Рекса Тіллерсона з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим, яка пройшла 12 квітня в Москві.

"Я вважаю, що його [Тіллерсона] візит дуже чітко продемонстрував, не тільки в заявах, але і в логіці того, що він викладав під час прес-конференції... нашу спільну тезу - з Росією не можна ні співпрацювати, ні розмовляти на основі довіри. Під час візиту однозначно було підтверджено, до речі, те, що сказав Тіллерсон під час зустрічі голів МЗС G7: "Ми готові зробити для України більше. Кожен, хто сидить навколо цього столу, теж повинен зробити більше. І це дуже важливо", - заявив міністр.

Він вважає, що візит Тіллерсона в Росію - це етап тиску, "щоб вона нарешті пішла з Донбасу".

Клімкін додав, що ще на засіданні "Україна - Організація Північноатлантичного договору" США запевнили Україну, що вони завжди будуть виступати на підтримку української держави і санкції, введені через окупацію Донбасу, залишаться чинними до виконання повною мірою досягнутих у Мінську домовленостей.

Нагадаємо, 12 квітня Тіллерсон зустрічався з керівництвом Росії в Москві.

"Ми відверто обговорили нинішній стан американсько-російських відносин. Я висловив думку про те, що нинішній стан відносин між США і Росією перебувають у найгіршому стані, і рівень довіри між нашими двома країнами низький. Дві головні ядерні держави світу не можуть мати такиз відносини. Крім того, ми обговорили підходи до поліпшення наших каналів зв'язку. У нас відбувся тривалий обмін думками про ситуацію в Сирії, ми обмінялися поглядами на можливі шляхи просування вперед", - заявив він після переговорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram