ГоловнаСвіт

"Великою і важливою подією" в КНДР виявилося відкриття вулиці

На захід запросили іноземних журналістів, заборонивши брати на нього телефони.

Іноземних журналістів, які працюють у КНДР, вранці 13 квітня централізовано доправили на урочисте відкриття вулиці Ремен у Пхеньяні, повідомляє ZN.ua.

На заході був північнокорейський лідер Кім Чен Ин, повідомив журналіст Джеремі Ко своїй сторінці у Twitter.

Відкриття вулиці за участю першої особи держави виявилося тією самою "великою і важливою подією", яку анонсував Пхеньян напередодні. Ця заява була зроблена на тлі зростання напруження у стосунках КНДР і США і була сприйнята багатьма ЗМІ як анонс чергових випробувань ядерної зброї або засобів її доставки.

Нагадаємо, в березні США оголосили про введення санкцій проти КНДР за систематичні порушення режимом Пхеньяна резолюцій Радбезу ООН, розробку ядерної зброї і балістичних ракет.

Дональд Трамп заявив, що більше не потерпить нових провокаційних запусків ракет з боку Північної Кореї і діятиме у відповідь без попередження

9 квітня ударне угруповання американського флоту на чолі з атомним авіаносцем "Карл Вінсон" попрямувало в західну частину Тихого океану до берегів Північної Кореї. У відповідь на це режим КНДР через держЗМІ попередив про можливість ядерної атаки на США в разі будь-яких ознак агресії з боку ударної групи ВМС США, яка підійшла до півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram