ГоловнаСвіт

"Новая газета" заявила про погрози після статей про геїв у Чечні

Релігійних фанатиків підштовхують до розправи над журналістами.

"Новая газета" заявила про погрози після статей про геїв у Чечні
Фото: скрин "Грозный ТВ"

Російська "Новая газета" поскаржилася на погрози журналістам після публікації статті про масові затримання і катування жителів Чечні, яких запідозрили в нетрадиційній сексуальній орієнтації.

У заяві видання сказано, що через три дні після публікації в Чечні відбулися збори за участю представників релігійних громад, ісламських богословів і лідерів громадської думки. На зборах було ухвалено резолюцію, в якій, за даними видання, є наступний пункт: "З огляду на те, що завдано образи віковим засадам чеченського суспільства і гідності чоловіків-чеченців, а також нашій віру, ми обіцяємо, що відплата наздожене справжніх підбурювачів, де б і ким би вони не були, без терміну давності".

"Нам очевидно: ця резолюція підштовхує релігійних фанатиків до розправи над журналістами", - йдеться в заяві.

Одразу після публікації заяви сайт видання виявився недоступним. Співробітники "Новой газеты" повідомили, що він зазнав DDoS-атаки.

1 квітня "Новая газета" повідомила з посиланням на свої джерела, що в Чечні проходять масові затримання жителів з нетрадиційною орієнтацією, які почалися тиждень тому. Крім того, видання стверджує, що в результаті цих гонінь загинули три людини.

Можливі вбивства геїв у Чечні вже зажадали розслідувати міжнародна правозахисна організація Amnesty International і Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ.

Однак, як зазначають у заяві "Новой газеты", Слідчий комітет РФ досі не відреагував на публікацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram