ГоловнаСвіт

Вісім російських юросіб потрапили під нові санкції США

Вони порушили обмеження на торгівлю з Іраном, КНДР або Сирією.

Вісім російських юросіб потрапили під нові санкції США
Фото: EPA/UPG

Вісім російських компаній і організацій потрапили під нові санкції США у зв'язку з порушенням ними національного законодавства США про нерозповсюдження щодо Ірану, КНДР і Сирії від 2009 року.

За даними російського агентства ТАСС, до списку увійшли АТ "Рособоронекспорт", АТ "150-й авіаційний ремонтний завод", зовнішньоекономічне об`єднання "Авіаекспорт", АТ "Науково-виробниче об'єднання "Базальт", АТ "Науково-виробнича корпорація "Конструкторське бюро машинобудування", Ульяновський інститут цивільної авіації імені головного маршала авіації Б. П. Бугаєва, Уральський навчально-тренувальний центр цивільної авіації, Військово-повітряна академія імені професора М. Є. Жуковського і Ю. О. Гагаріна.

24 березня Державний департамент США повідомив про рішення запровадити санкції щодо 30 фізичних та юридичних осіб з десяти країн світу. Імена і назви 11 з них наводяться в повідомленні Держдепу, це шість китайських компаній, троє громадян КНР, компанія Saeng Pil Trading Corporation із КНДР і фірма Mabrooka Trading з ОАЕ. Їх спіймали на поставках технологій для програми Ірану з розробки балістичних ракет.

Решта 19 компаній названі не були, відомо тільки, що вони поставляли в Іран, Північну Корею та Сирію або отримували звідти товари і технології, які занесені до міжнародних списків експортного контролю.

Санкції передбачають заборону на торгові операції з фігурантами списку санкцій, а також на їхню участь у будь-яких програмах допомоги уряду США.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram