>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Помер легендарний футболіст київського "Динамо" Володимир Трошкін

Йому було 72 роки.

Помер легендарний футболіст київського "Динамо" Володимир Трошкін
Фото: dynamo.kiev.ua

5 липня у віці 72 років помер легендарний футболіст київського "Динамо" Володимир Трошкін.

Про це повідомляється на сторінці збірної України серед ветеранів у facebook.

"Сьогодні на 73 році не стало видатного українського футболіста, багаторічного гравця ФК "Динамо" Київ і збірної СРСР Володимира Миколайовича Трошкіна", - йдеться у повідомленні.

Трошкін - багаторазовий чемпіон і володар Кубка СРСР, володар Кубка кубків УЄФА та Суперкубка УЄФА, віцечемпіон Європи, бронзовий призер Олімпійських ігор.

Трошкін на позиціях захисника і півзахисника провів у складі "Динамо" 8 років (1969-1977). З "біло-синіми" він чотири рази вигравав чемпіонат СРСР і один раз перемагав у національному кубку.

У 1975 році "Динамо" з Трошкіним у складі виграло перші трофеї на європейському рівні - Кубок Кубків і Суперкубок УЄФА. Усього у складі київської команди легендарний футболіст провів 205 матчів і забив 21 м'яч.

Крім "Динамо", Трошкін виступав за київський СКА і "Дніпро". На його рахунку також 31 матч і один гол за збірну СРСР, у складі якої він у 1972 році дійшов до фіналу чемпіонату Європи (програли Німеччині 0:3), а у 1976 році став бронзовим призером Олімпіади у Монреалі.

Після завершення кар'єри футболіста Трошкін працював тренером у київському СКА, рівненському Авангарді і у молодіжній збірній України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram