>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ВООЗ порадила Білорусі скасувати масові заходи, зокрема футбол

"Час готуватися до найгірших сценаріїв, це забіг на довгу дистанцію".

ВООЗ порадила Білорусі скасувати масові заходи, зокрема футбол
Фото: EPA/UPG

Всесвітня організація охорони здоров'я порадила Білорусі запровадити соціальне дистанціювання через епідемію коронавірусу і, зокрема, призупинити спортивні змагання.

Про це в суботу на брифінгу в Мінську сказав глава  місії ВООЗ, що перебуває в Білорусі, Патрік О'Коннор, пише TUT.by.

Білорусь - єдина країна в Європі, де грають у футбол під час пандемії коронавірусу, а глядачі ходять на матчі.

Однак О'Коннор сказав, що в Білорусі відбувається передача інфекції на рівні спільноти. Тому, щоб стримати поширення вірусу, потрібно забезпечити фізичне дистанціювання людей. Це означає: відмовитися від всіх масових заходів, зокрема спортивних, перейти на віддалене навчання та знизити необов'язкове переміщення людей, особливо з групи ризику - людей похилого віку і з хронічними захворюваннями.

"Час готуватися до найгірших сценаріїв, це забіг на довгу дистанцію", - сказав він.

Міністр охорони здоров'я Білорусі Володимир Каранік заявив, що рішення про припинення футбольного чемпіонату має ухвалити Міністерство спорту і туризму. З боку Міністерства охорони здоров'я робиться все, щоб донести людям інформацію про необхідність обмежити свої контакти.

Крім того, зараз квитки на матчі продаються так, щоб уболівальники сиділи в шаховому порядку, перед входом на стадіон у них міряють температуру. У містах, де несприятлива епідеміологічна обстановка, наприклад, у Вітебську, матчі не проводять.

Нагадаємо, що в Білорусі, за останніми даними місцевого МОЗ, зафіксовано 2226 випадків COVID-19 (+245 за добу). З них одужали 172 людини, померли 23.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram