ГоловнаЕкономікаДержава

Укренерго припиняє імпорт електроенергії з РФ і Білорусі до 24 травня

Обмеження імпорту введено на період карантину та 30 днів після нього.

Укренерго припиняє імпорт електроенергії з РФ і Білорусі до 24 травня

НЕК "Укренерго" з 10 квітня по 24 травня 2020 року обмежить до нуля пропускну спроможність міждержавних перетинів з РФ і Білоруссю для виключення імпорту електроенергії в Україну.

Як повідомила пресслужба компанії, обмеження імпорту на період введеного в країні карантину затверджено відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг №766 від 8 квітня 2020 року.

"Зменшення розподіленої пропускної здатності буде здійснено відповідно до чинного законодавства і угод про паралельну роботу з Білоруссю і Росією, які дозволяють коригувати графіки імпорту-експорту тільки попередньо - за два дні до здійснення конкретних імпортно-експортних операцій. Тобто фактичне обмеження імпорту з Росії і Білорусі на період карантину та 30 днів після нього відбудеться з 10 квітня", - йдеться в повідомленні.

Про анулювання результатів річного аукціону, на якому була розподілена пропускна здатність на 2020 рік, і відшкодування обмежувальних прав на розподілену пропускну здатність буде повідомлено додатково.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram