ГоловнаЕкономікаДержава

Гетманцев повідомив, що секвестр бюджету не торкнеться Дорожнього фонду і Держфонду регіонального розвитку

Виділення коштів на культуру, Олімпіаду і Музей Майдану скоротять.

Гетманцев повідомив, що секвестр бюджету не торкнеться Дорожнього фонду і Держфонду регіонального розвитку
Даниил Гетманцев
Фото: facebook.com/danil.getmantsev

Секвестр бюджету не торкнеться Дорожнього фонду і Держфонду регіонального розвитку. Кошти на культуру, Олімпіаду і Музей Майдану скоротять.

Про це в інтерв'ю LB.ua розповів глава Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики і депутат фракції "Слуга народу" Данило Гетманцев.

"Насправді зараз складно прогнозувати, яким же буде падіння нашого ВВП. Будь-які макроекономічні прогнози з більшою або меншою ймовірністю ми можемо робити тільки на початку травня. На цей час ми не знаємо якими будуть цифри і показники падіння навіть приблизно ...Недонадходження в бюджет в певному обсязі будуть. Для цього у нас вже розроблений Мінфіном законопроєкт про внесення змін до бюджету. Він передбачає скорочення витрат", - заявив він.

З його слів, в умовах кризи і пандемії коронавірусу немає необхідності виділяти кошти "на Олімпіаду, виставки, рекламу України як місця для туризму ... Ми обговорювали питання про недоцільність виділення коштів на Музей Майдану і інші музеї. Напевно, їх будівництво потрібно відкласти" , - додав він.

Але в той же час, за його словами, секвестр бюджету не торкнеться Дорожнього фонду, будівництва опорних шкіл, лікарень і дитячих садків у регіонах, що передбачено Держфондом регіонального розвитку.

Нагадаємо, також Гетманцев повідомив, що в Україні немає достатніх ресурсів для виділення на боротьбу з економічною кризою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram