>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Президент FIA оголосив, що Федерація мала у своєму розпорядженні інформатора всередині "Феррарі"

Команди Формули-1 готові були подати в суд на "Феррарі" і FIA.

Президент FIA оголосив, що Федерація мала у своєму розпорядженні інформатора всередині "Феррарі"
Жан Тодт и экс-глава "Скудерии" Маурицио Арривабене
Фото: f1news.ru

Президент Міжнародної федерації автоспорту (ФІА) Жан Тодт в черговий раз прокоментував скандал навколо розслідування справи про легальність моторів "Феррарі" зразка 2019 року. Функціонер зізнався, що у ФІА був інформатор всередині італійського колективу.

"У суперників "Феррарі" зародилася підозра, що команда може порушувати регламент. Так що нашим фахівцям довелося місяцями стежити за "Скудерією", щоб зрозуміти, чи є в їхніх діях щось нелегальне. Повинен сказати, що чинив на своїх співробітників величезний тиск, щоб вони зробили стільки тестів, скільки можливо. У нас був інформатор всередині команди. Але нам потрібно було переконатися, що всі команди діють за правилами.

Загалом ми хотіли зрозуміти проблему і розробили дуже складний шлях її вирішення. На етапі в Абу-Дабі ми знову перевірили болід Леклера. Стюарди вирішили, що в питанні з паливною системою мав місце людський фактор. Ми могли б зупинитися на цьому, але продовжили тиск для повного розуміння ситуації.

Коли прийшли до своїх висновків, в "Феррарі" заперечили і сказали, що не порушують регламенту. Я б міг піти в суд, і складно сказати, яке б там прийняли рішення. Це могло зайняти роки, що було б не в інтересах нашого чемпіонату", - наводить слова Тодта championat.com.

Нагадаємо, сім команд Формули-1 ("Мерседес", "Ред Булл", "Макларен", "Рено", "Альфа Таурі", "Рейсинг Пойнт" і "Вільямс") випустили в березні спільну критичну заяву, в якій зазначили, що шоковані рішенням ФІА щодо моторів "Феррарі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram