>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

До питання проведення матчу між "Барселоною" і "Реалом" підключився іспанський уряд

Поєдинок можуть перенести з жовтня на грудень.

До питання проведення матчу між "Барселоною" і "Реалом" підключився іспанський уряд
Фото: marca.com

Нестабільна політична обстановка в Каталонії, пов'язана з судовими процесами над ініціаторами референдуму про незалежність Каталонії, який проходив у 2017 році, може поставити під загрозу безпеку проведення матчу між "Барселоною" і "Реалом", запланованого на 26 жовтня.

У зв'язку з цим керівництво Ла Ліги серйозно розглядає варіант перенесення поєдинку зі столиці Каталонії в столицю Іспанії.

Однак цей варіант не влаштував обидві сторони "Ель Класіко" - і "Реал", і "Барселона" відповіли негативно на таку пропозицію Ла Ліги, повідомляє Marca.

До питання проведення матчу несподівано підключився уряд Іспанії, який вважає неприйнятним проведення поєдинку на "Ноу Камп" у цій політичній ситуації.

У результаті виник ще один компромісний варіант - перенести поєдинок на 18 грудня. Схоже, саме такий варіант найбільше влаштовує як "Реал" з "Барселоною" (хоча останні вважають за краще грати, як і планували, 26 жовтня на "Ноу Камп"), так і уряд.

Але такий варіант не підходить вже Ла Лізі, адже 18 грудня - це середа, що може позначитися на телевізійних переглядах. Також на цей день запланований перший раунд Copa del Rey, в якому беруть участь усі команди Ла Ліги, за винятком "Реала", "Барселони", "Валенсії" і "Атлетіко".

До наступного понеділка сторони повинні прийняти остаточне рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram