ГоловнаСуспільствоВійна

​Росіяни завдали двох ракетних ударів по Краматорську, поранено шестеро людей (оновлено)

Пошкоджені багатоповерхівки, дитяча поліклініка і школа. 

​Росіяни завдали двох ракетних ударів по Краматорську, поранено шестеро людей (оновлено)
Ілюстративне фото
Фото: Павло Кириленко у Telegram

У четвер, 2 лютого, російські військові знову обстріляли Краматорськ Донецької області. Окупанти використали зенітно-ракетний комплекс С-300. Наразі відомо про шістьох поранених внаслідок атаки. Постраждалим надається допомога. 

Близько 13:00 мер Краматорська Олександр Гончаренко повідомив про удари по місту і закликав мешканців перейти в укриття. Голова Донецької ОВА Павло Кириленко уточнив, що росіяни завдали двох ракетних ударів по центру міста, внаслідок яких є влучання у житлову забудову. Станом на 13:03 було відомо про те, що є поранені. 

Оновлено 14:36. За інформацією Павла Кириленка, щонайменше п’ятеро людей поранено внаслідок ракетного удару по Краматорську.

“Пошкодили 13 двоповерхівок, 3 чотириповерхівки, дитячу поліклініку та школу, гаражі та автівки”, – зазначив він.  

На місці чергового російського злочину працюють правоохоронці, рятувальники, комунальні служби. 

Оновлено 15:45  Через черговий обстріл окупантами Краматорська поранено шестеро людей. Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України), повідомили в Офісі генпрокурора.  

За даними слідства, 2 лютого 2023 року окупаційні війська РФ з використанням зенітно-ракетного комплексу С-300 здійснили обстріл Краматорська.

Снаряди загарбників розірвалися біля багатоквартирних будинків та гаражів. В результаті обстрілу четверо чоловіків та двоє жінок отримали поранення різного ступеню тяжкості. Постраждалі доставлені до міської лікарні, їм надається кваліфікована медична допомога.

Руйнувань зазнали 16 будинків, 8 автомобілів, 8 гаражів та дитяча лікарня. Наразі на місці працюють слідчо-оперативна група та рятувальники. 

 

Нагадаємо, вчора о 21:45 окупанти вдарили ракетами по Краматорську. Внаслідок атаки зруйновані з четвертого по перший поверхи чотириповерхового житлового будинку в межах одного під’їзду, загорілися припарковані автомобілі. Наразі відомо про трьох загиблих і вісьмох поранених. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram