ГоловнаСуспільствоВійна

У США назвали заяви Росії про ядерну зброю "абсолютно безвідповідальними"

Речник Держдепу Нед Прайс прокоментував путінську заяву на брифінгу. 

У США назвали заяви Росії про ядерну зброю "абсолютно безвідповідальними"
Фото: EPA/UPG

Речник Державного департаменту США Нед Прайс назвав абсолютно безвідповідальними будь-які розмови Росії про ядерну зброю. Коментар пролунав після заяви президента РФ Володимира Путіна про "зростання ризиків ядерної війни".

"Знову ж таки, ми чули від країн у всьому світі підтвердження дуже простого твердження, яке існує з часів холодної війни, а саме, ядерна війна – це те, що ніколи не можна вести і в ній ніколи не можна перемогти. Ми чули це від КНР, ми чули це від Індії, ми чули це від наших союзників. Ми це підтвердили, і ми також почули, що це підтвердила Росія. Ми вважаємо, що будь-яка інша риторика, чи то бряцання ядерною зброєю, чи навіть розпалювання приводу використання тактичної ядерної зброї – це щось безвідповідальне, це небезпечно, і це суперечить духу тієї заяви, яка була ядром режиму нерозповсюдження ядерної зброї з часів холодної війни", – сказав він на брифінгу у відповідь на прохання про коментар щодо заяви. 

Прайс нагадав, що Росія в січні серед інших постійних членів Ради Безпеки ООН підписала заяву про запобігання ядерної війни та перегонів озброєння. 

"Ми вважаємо, що будь-які розмови про ядерну зброю є абсолютно безвідповідальними. Це суперечить самій заяві, яку Росія офіційно підписала в січні цього року в контексті Ради Безпеки ООН. Це суперечить заявам, які ми чули від російських офіційних осіб навіть останніми тижнями, які підтверджують цей дуже простий принцип щодо ядерної війни", – сказав він.

Учора вдень Путін заявив про "зростання загрози" застосування ядерного озброєння. При цьому він сказав, що Росія нібито не збирається вдаватися до такого типу зброї першою. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram