ГоловнаСуспільствоЖиття

У Раді знову зареєстрували законопроєкт про легалізацію медичного канабісу

Автор та ініціатор - Кабінет міністрів та прем’єр Денис Шмигаль.

У Раді знову зареєстрували законопроєкт про легалізацію медичного канабісу
Фото: LIGA.net

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про легалізацію канабісу, але лише в певних цілях. Про це повідомляє пресслужба парламенту. Автор та ініціатор - Кабінет міністрів та прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Документ має назву: "Проєкт Закону про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) у медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни".

Його текст на сайті парламенту поки що відсутній. У картці документа зазначається, що його було внесено сьогодні, 10 червня, і наразі передано на розгляд керівництва.

Раніше законопроєкт підтримав Кабмін. А в Міністерстві охорони здоров'я наголосили, що медичний канабіс здатен запобігати стражданням пацієнтів та покращити їхнє лікування, він полегшує перебіг понад 50 патологічних станів, серед яких: ПТСР, які отримані внаслідок воєнних дій.

Нагадаємо, 2 червня минулого року в парламенті зареєстрували законопроєкт про легалізацію канабісу. Депутати пропонували легалізувати використання канабісу виключно в медичних та наукових цілях. Його рекреаційне вживання залишиться поза законом. 

Однак, позачерговому засіданні 13 липня Рада "завернула" законопроєкт. Після цього Міністерство охорони здоров'я винесло його на громадські обговорення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram