ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні до 15 вересня перевірять умови зберігання селітри

Про результати перевірок потрібно поінформувати Кабінет міністрів.

В Україні до 15 вересня перевірять умови зберігання селітри
Фото: infoindustria.com.ua

В Україні до 15 вересня відповідальні органи прозвітують про перевірки підприємств, які зберігають аміачну селітру.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов за результатами засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на виконання доручень президента та прем'єр-міністра, передає "Укрінформ".

"Так, було вирішено: Держпраці разом із ДСНС, Мінінфраструктури, Національною поліцією, обласними та Київською міською держадміністрацією провести позапланові заходи державного нагляду (контролю) за додержанням вимог законодавства у сфері охорони праці, техногенної та пожежної безпеки суб’єктами господарювання, які зберігають аміачну селітру насипом для застосування на підприємствах будь-якої галузі, а також використовують її для виготовлення кальцієвої селітри, комплексних і рідких мінеральних добрив", - розповів він.

Немчінов зауважив, що про результати перевірок потрібно поінформувати Кабінет міністрів до 15 вересня 2020 року.

Нагадаємо, 6 серпня президент Володимир Зеленський звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо необхідності проведення перевірки поводження в Україні з небезпечними матеріалами та вжиття заходів для запобігання надзвичайним ситуаціям. Відповідний лист глава держави скерував з огляду на надзвичайну ситуацію, що виникла 4 серпня в місті Бейруті (Ліванська Республіка).

У порту Бейрута 4 серпня внаслідок потужних вибухів загинули 157 осіб, ще близько 5 тисяч постраждали. Крім того, рятувальники розшукують ще понад сто людей, які зникли безвісти. За попередньою інформацією, вибухнули понад 2,7 тисячі тонн нітрату амонію (аміачної селітри), які шість років зберігали в порту без дотримання заходів безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram