ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна підвищила антидемпінгові мита на російську селітру

Це рішення вигідне українським виробникам мінеральних добрив.

Україна підвищила антидемпінгові мита на російську селітру
Фото: prom.ua

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) збільшила антидемпінгові мита на імпорт нітрату амонію (аміачної селітри) з Росії з 20,51-36,03% до 29,25-42,96%.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

"Сьогодні, 26 березня 2018, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про розширення дії антидемпінгових заходів на імпорт в Україну нітрату амонію (аміачної селітри) походженням з Росії", - йдеться в ньому.

Антидемпінгове мито для компанії "Дорогобуж" (Смоленська область, Росія) становитиме 29,25%, для інших експортерів і загалом для Росії - 42,96%.

Рішення комісії набирає чинності з дня опублікування повідомлення про нього в офіційній урядовій газеті "Урядовий кур'єр".

Повідомляється, що в рамках засідання комісія розглянула матеріали за наявною практикою постачання мінеральних добрив в Україну з боку російських виробників і експортерів, яка вказує на численні порушення в процесі підготовки здійснення імпорту в Україну, а також існування загрози подальшого обходу чинних антидемпінгових заходів щодо нітрату амонію з боку таких постачальників.

Комісія також змінила опис товарів, до яких застосовуються зазначені антидемпінгові заходи з метою недопущення обходу цих заходів з боку російських виробників і експортерів мінеральних добрив.

За результатами розгляду матеріалів було встановлено, що рівень застосовуваних остаточних антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну нітрату амонію (аміачної селітри) походженням з РФ недостатній для усунення демпінгу, який заподіює шкоду українським виробникам.

Ухвалюючи рішення, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі зважила позицію всіх зацікавлених сторін, зокрема українських виробників мінеральних добрив і агросектора, включаючи галузеві аграрні асоціації.

Нагадаємо, в середині березня Кабінет міністрів вирішив тимчасово, до прийняття рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі про підвищення мит, обмежити імпорт мінеральних добрив з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram