ГоловнаЕкономікаФінанси

НАБУ прийшло з обшуком у збанкрутілий банк "Фінансова ініціатива"

Розслідування стосується розкрадання коштів НБУ.

НАБУ прийшло з обшуком у збанкрутілий банк "Фінансова ініціатива"
Фото: nabu.gov.ua

Співробітники Національного антикорупційного бюро в п'ятницю, 23 березня, прийшли з обшуком до центрального офісу банку "Фінансова ініціатива", який збанкрутував майже три роки тому і зараз знаходиться в управлінні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Про це йдеться на сайті Фонду.

Слідчі дії санкціоновані рішенням Солом'янського райсуду Києва від 16 березня 2018 року в рамках кримінального провадження №12016100000001664. Згідно з даними судового реєстру, ця справа стосується розкрадання коштів НБУ посадовими особами VAB Банку, які мали одного власника з "Фінансовою ініціативою".

Фонд гарантування вкладів поскаржився, що слідчі НАБУ зламали вхідні двері в приміщенні банку з метою вилучення оригіналів документів, грошових коштів та інших цінностей. При цьому було категорично відмовлено в допуску уповноваженої особи та представників Фонду гарантування до процесу обшуку, що є порушенням норм чинного законодавства.

Нагадаємо, колишній керівник Національного банку Валерія Гонтарева заявляла, що власник "Фінансової ініціативи" та VAB Банку Олег Бахматюк винен НБУ більш ніж 10 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram