ГоловнаЕкономікаБізнес

Ryanair підписав угоди з аеропортами "Бориспіль" і "Львів" (оновлено)

Перші польоти лоукостера очікуються в жовтні.

Ryanair підписав угоди з аеропортами "Бориспіль" і "Львів" (оновлено)
Фото: twitter.com/stsegolko

Ryanair і аеропорти "Бориспіль" і "Львів" підписали угоду, згідно з якою вже в жовтні перші рейси ірландського лоукостера полетять з Києва та Львова.

Підписання пройшло за участю президента Петра Порошенка, повідомив його прес-секретар Святослав Цеголко у твіттері.

Сам Порошенко у твіттері повідомляє, що Ryanair відкриє 10 напрямків із Києва і 5 напрямків зі Львова в Європу. Найдешевші квитки коштуватимуть від 10 євро, а середня вартість квитка для України буде нижчою за 40 євро. Компанія розраховує за перший рік перевезти 1 млн українців.

Перші польоти літаків компанії Ryanair очікуються в жовтні, адже для України потрібно закупити окремі літаки і створити відповідну інфраструктуру.

Порошенко попросив Ryanair вивчити можливість перевезень усередині України.

Оновлення. Голова Ryanair Майкл О'Лірі на прес-конференції, присвяченій приходу авіаперевізника в Україну, припустив, що компанія зможе літати також з інших українських аеропортів.

"Ми будемо вивчати можливість відкриття внутрішніх рейсів. Будемо сподіватися - можливо, не в такому далекому майбутньому, - що зможемо говорити навіть про відкриття баз не тільки в Києві і у Львові, а також в інших містах України", - передає його слова агентство

Інтерфакс-Україна.

За словами О'Лірі, Україна стає дуже привабливою туристичною точкою.

"Ми очікуємо, що привеземо сотні тисяч європейців до Києва, до Львова, а згодом, можливо, в Одесу, в інші міста", - додав голова Ryanair.

Нагадаємо, вперше Ryanair заявив про свій вихід на український ринок 15 березня 2017 року. Лоукостер планував почати польоти з "Борисполя" 6 вересня. 10 липня аеропорт "Бориспіль" відмовився враховувати низку вимог Ryanair, оцінивши можливі збитки від роботи авіакомпанії у 2 млрд грн на рік. Після цього Ryanair оголосив про скасування польотів в Україну. У ситуацію втрутився уряд, і переговори з Ryanair були відновлені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram