ГоловнаЕкономікаБізнес

"Бориспіль" відмовився враховувати низку вимог Ryanair

Аеропорт оцінив свої збитки від роботи авіакомпанії на суму 2 млрд грн на рік.

"Бориспіль" відмовився враховувати низку вимог Ryanair
Фото: Hyser

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" не може піти на виконання низки умов найбільшого європейського лоукостера авіакомпанії Ryanair через те, що вони суперечать законодавству, заявив генеральний директор "Борисполя" Павло Рябікін на прес-конференції.

За його словами, вимоги авіакомпанії в частині надання безкоштовних аеронавігації, стійок реєстрації, стоянок для таксі, площ для реклами, безкоштовних офісів для продажу авіаквитків і безкоштовних офісів для служби оренди автомобілів, а також безкоштовної оренди площ у терміналі і безкоштовної системи прийому багажу не відповідають законодавству України.

Виконання вимог Ryanair може завдати збитків аеропорту в розмірі 2 млрд грн на рік, стверджують у "Борисполі".

Ryanair заявив про свій вихід на український ринок 15 березня. Згідно з оновленим розкладом польотів, лоу-кост планує почати польоти з "Борисполя" 6 вересня. Першим відкриють рейс Київ-Лондон (Станстед), пізніше лоу-кост почне польоти до Києва з Манчестера, Ейндховена і Скавста. Зважаючи на опублікований розклад, Ryanair розраховує виконувати по п'ять рейсів на тиждень із "Борисполя" до Лондона.

5 липня "Бориспіль" заявив, що надіслав Ryanair свій варіант угоди про умови обслуговування авіакомпанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram