ГоловнаЕкономікаФінанси

ZN.UA: Колишні топ-менеджери Приватбанку виїхали за кордон

11 фігурантів кримінального провадження оголошені в міжнародний розшук.

ZN.UA: Колишні топ-менеджери Приватбанку виїхали за кордон
Бывший глава правления Приватбанка Александр Дубилет
Фото: unian.net

Колишні топ-менеджери Приватбанку і члени його кредитного комітету давно покинули Україну, 11 фігурантів кримінального провадження з виведення грошей з банку оголошені в міжнародний розшук, стверджує видання "Дзеркало Тижня. Україна".

Газета припускає, що справа про доведення Приватбанку до неплатоспроможності може зайти в глухий кут.

"Чи давно топ-менеджмент банку, як і члени кредитного комітету, з'являлися на публіці, і коли їх востаннє бачили в Україні? За інформацією ZN.UA їх на батьківщині давно немає, і з'являтися тут вони не планують. І що за члени кредитного комітету ходять на допити в ГПУ, до речі, теж неясно, якщо всіх шістьох, за даними ZN.UA, екс-власник Приватбанку вивіз із українських колоній в Британські колонії. Хто ж понесе реальну відповідальність за те, що трапилося?" - йдеться в статті.

Раніше голова правління Приватбанку Олександр Шлапак заявив, що Генпрокуратура порушила кримінальні справи за ст. 218 і 220 у зв'язку з доведенням банку до неплатоспроможності.

Шлапак уточнив, що мова йде про кредити 36 компаніям на 133 млрд грн, які були видані в жовтні-листопаді 2016 року і за рахунок яких були погашені кредити 193 інших позичальників банку, більш ніж половини яких мали ставку 12-12,5% річних з прив'язкою до курсу долара і реальні застави. За твердженням Шлапака, ставка за новими кредитами становила 10,5% річних.

Генеральна прокуратура, НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують кілька справ, пов'язаних з Приватбанком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram