ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ підтвердив відстрочку для земельної реформи

Вона буде обов'язкова під час наступного перегляду кредитної програми.

МВФ підтвердив відстрочку для земельної реформи
Фото: EPA/UPG

Міжнародний валютний фонд підтвердив, що готовий виключити земельну реформу з умов надання п'ятого траншу кредитної програми.

Про це пише Reuters.

"Це критична реформа, ключова область. Хоча ми готові пропустити її при поточному перегляді, але очікуємо побачити при наступному. Важливо, щоб цей законопроект про землю був підготовлений і направлений у парламент до кінця року", - заявив у п'ятницю голова місії МВФ Рон ван Роден.

Серед важливих вимог МВФ, які необхідно виконати для отримання п'ятого траншу, як і раніше, залишається пенсійна реформа, створення Фінансової поліції.

Нагадаємо, в березні 2015 року МВФ відкрив чотирирічну програму EFF для України на суму $17 млрд. Вона передбачала проведення щоквартального перегляду програми і виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох. Реально Україна отримала тільки чотири транші, а терміни їх виділення затягнулися. Перший транш на $5 млрд Україна отримала в березні 2015 року, другий на $1,7 млрд у серпні 2015 року, третій на $1 млрд у вересні 2016 року, четвертий на $1 млрд у квітні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram