ГоловнаЕкономікаБізнес

Дніпровський металургійний комбінат відновлює роботу після простою

Підприємство очолив колишній топ-менеджер одного із заводів "Метінвесту".

Дніпровський металургійний комбінат відновлює роботу після простою

Дніпровський металургійний комбінат (Кам'янське, Дніпропетровська область), що входить до складу корпорації "Індустріальний союз Донбасу", почав відновлювати роботу після тримісячного простою.

Про це повідомляється на сайті підприємства.  

Із 7 липня керівникам структурних підрозділів наказано виводити персонал на робочі місця і почати інструктажі, навчання та інші заходи для відновлення професійного рівня працівників.

З понеділка, 10 липня, на комбінаті буде відновлено постачання всіма видами енергоресурсів, зокрема електроенергією і природним газом. Приблизно 11 липня на підприємство почнуть надходити перші потяги із сировиною. На 24 липня заплановано запуск доменної печі 1м, через 3-4 дня - домни-9.

Також на підприємстві призначено нового директора. Ним став колишній глава Єнакіївського меткомбінату Олександр Подкоритов. Останніми місяцями він працював заступником гендиректора ДМК.

Його попередник В'ячеслав Мосьпан залишається на комбінаті на посаді заступника генерального директора.

Дніпровський МК - один з найбільших металургійних комбінатів України. Входить до складу корпорації ІСД. Корпорація ІСД більше ніж на 50% належить групі інвесторів (імовірно афілійованих з російським ВЕБ). Міноритарними акціонерами є Сергій Тарута і Олег Мкртчан. Корпорація контролює металургійні підприємства в Україні, Польщі та Угорщині.

ДМК зупинився наприкінці березня через припинення поставок коксу і дефіцит оборотних коштів.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram