ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби в зоні ООС окупанти 9 разів відкривали вогонь, поранено двох військових

За 29 квітня ворожі війська відкривали вогонь 15 разів.

З початку доби в зоні ООС окупанти 9 разів відкривали вогонь, поранено двох військових
Фото: Олена Максименко

За поточну добу 1 травня в зоні ООС на Донбасі окупанти дев'ять разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомили в пресслужбі Міноборони. 

Двоє українських військових отримали поранення. Їм надали необхідну допомогу і госпіталізували, стан оцінюють як задовільний.

Тричі обстрілювали позиції українських військових неподалік Богданівки - з гранатометів, великокаліберних кулеметів, снайперської і стрілецької зброї.

Поряд з Водяним двічі застосовували гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю.

Двічі стріляли біля Кримського - випущено 10 мін калібру 120 мм, застосовувалися підствольні гранатомети і стрілецька зброя.

По околицях Південного ворог вів вогонь з мінометів калібру 120 мм, поряд з Новотошківським застосовували міномети калібру 82 мм.

За добу 30 квітня збройні формування Росії 15 разів порушували режим припинення вогню, застосовуючи заборонені міномети та артилерійські системи. Серед українських захисників втрат немає.

Неподалік Павлополя окупанти стріляли з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

По захисниках н.п. Піски стріляли з мінометів калібру 82 мм і кулеметів, а по Кам'янці - з автоматичних станкових гранатометів і кулеметів.

Поряд з Авдіївкою і Тарамчуком застосовували гранатомети різних систем і кулемети, поблизу Красногорівки зафіксовано використання ворожого станкового протитанкового гранатомета.

Біля Новотошківського окупанти тричі відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, застосовували протитанкові ракетні комплекси, автоматичні станкові гранатомети, кулемети, стрілецьку зброю, ввечері використали 32 артилерійські снаряди калібру 122 мм.

"По позиціях Новоолександрівки, Новозванівки і двічі по Оріховому ворог вів вогонь з мінометів калібру 120 мм, використавши 56 мін", - уточнили в Міноборони.

Біля Хутора Вільного окупанти випустили 64 міни калібру 82 мм, також вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів і кулеметів. Околиці Новогородського обстрілювали з кулеметів.

Додатково повідомляють, що випадків зараження коронавірусом серед військових ООС немає.

Нагадаємо, вчора проходила відеоконференція голів МЗС країн нормандського формату - України, Німеччини, Франції та Росії.

Голова МЗС Німеччини Хайко Маас заявив, що Росія є стороною конфлікту в Україні, що підтвердила підписанням Мінських угод, тому саме в такій якості її і розглядають партнери по нормандському формату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram