ГоловнаСуспільствоЖиття

Санітарний лікар рекомендував зупинити життя в Житомирській області на 10 днів

Влада закликала мешканців дотримуватися карантину, щоб не вводити жорсткі обмежувальні заходи.

Санітарний лікар рекомендував зупинити життя в Житомирській області на 10 днів
Фото: EPA/UPG

Влада Житомира вирішили не виконувати постанову головного санітарного лікаря області Зіновія Парамонова, яка передбачає зупинку в місті будь-якого транспорту і припинення діяльності будь-яких закладів з 17 по 27 квітня.

Це питання обговорювали на позачерговому засіданні міськвиконкому 17 квітня, передає "Житомир.Інфо".

"Сьогодні багато людей дзвонили – і підприємства, і державні установи – щодо листа від головного санітарного лікаря Житомирської області за його з постановою. Я розумію, що в містах області (Малині, Житомирі, Бердичеві, Коростені) склалася складна ситуація з кількістю захворювань, і ця постанова – це навіть не надзвичайний стан, це трохи більше ніж надзвичайний стан…", – зазначив мер міста Сергій Сухомлин.

На його думку, таке рішення може приймати тільки Кабінет Міністрів.

"Я думаю, що такі постанови може приймати тільки уряд. Фактично цією постановою забороняється робота всіх підприємств міста Житомира на 10 днів. Це дуже відповідальне рішення, я розумію, що можна прийняти рішення залишатися на місці та нікуди не рухатися 10 днів, але місто, у якому проживає 270 тис.осіб, забезпечити харчовими продуктами при непрацюючих магазинах і торгових мережах – це просто неможливо", – додав Сухомлин.

Він підкреслив, що для того, щоби не вводити жорсткі обмежувальні заходи, городяни повинні дотримуватися карантинних обмежень.

"Я думаю, що в місті в нас усе буде нормально. Захворювання будуть, їхня кількість буде збільшуватися, але я не думаю, що зараз ситуація така, щоби зупинити життя цілого міста. Тому, ми дякуємо за ці рекомендації, але поки не бачимо необхідності їх приймати та робити аналогічне рішення виконкому", – сказав мер.

Нагадаємо, раніше в Мукачеві на період великодніх свят вирішили закрити всі церкви в рамках посилення карантинних обмежень. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram