ГоловнаСуспільствоЖиття

Новинський зустрічався з Онуфрієм напередодні позитивного тесту на коронавірус

Депутат передав йому 850 тис. медичних масок, закуплених його фондом.

Новинський зустрічався з Онуфрієм напередодні позитивного тесту на коронавірус

У вівторок, 14 квітня, народний депутат Вадим Новинський передав 850 тис. медичних масок, закуплених фондом в честь Покрова Пресвятої Богородиці, митрополиту Онуфрію.

Про це повідомляють на сайті Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ з посиланням на сайт фонду.

"З благословення Предстоятеля маски безкоштовно роздаватимуть віруючим у парафіях УПЦ (у всіх областях України) для забезпечення максимальної безпеки парафіян, які вирішать узяти участь у святкових Великодніх богослужіннях, відповідно до вимог закону про карантинні заходи під час відвідування храмів", - сказано в повідомленні.

Зазначалося, що це "якісні тришарові маски, з захисним шаром усередині".

Сьогодні, 15 квітня, депутат Новинський здав позитивний тест на коронавірус.

Архієпископ Євстратій (Зоря), коментуючи це повідомлення, заявив, що Новинський таким чином, "не тільки сприяв поглибленню кризи у ставленні суспільства до Церкви як інституту, а й безпосередньо наразив на небезпеку захворювання митрополита Онуфрія".

"А можливо і не тільки його, тому що невідомо, з ким ще він до вчорашнього дня включно зустрічався. Міг же просто не приходити - він же добре знає, що митрополитові 75 років, і він обмежив контакти, живучи у фактично заміському монастирі. Але ж ні... І відмовити «сірому кардиналу», або в цьому випадку «головному іподиякону» митрополит не міг", - зазначив Євстратій.

Нагадаємо, головлікар Олександрівської лікарні Києва, де проходять лікування хворі на коронавірус, раніше заявила, що пік захворювання на COVID-19 може бути після Великодня.

Перед Великоднем Кабмін посилив заборону на проведення релігійних зборів. До 24 квітня в Україні заборонені всі масові заходи, включаючи релігійні, незалежно від кількості учасників. Раніше діяв дозволений ліміт - 10 осіб. ПЦУ рекомендувала освячувати вербу і паски в індивідуальному порядку, а служби пройдуть без мирян.

УГКЦ закликала вірних не приносити великодні кошики до церкви, а освятити їх під час онлайн-трансляцій.

12 квітня в Києво-Печерській лаврі від COVID-19 помер 47-річний ієродиякон Наум. Він потрапив до лікарні в доволі тяжкому стані, оскільки в ченця було багато супутніх захворювань. Двічі його тестували на коронавірус, але результат був негативний. Того ж дня помер 73-річний насельник обителі архімандрит Нектарій (Коваленко). За даними медиків, у нього було багато хронічних захворювань і за наявності важкої форми пневмонії дві проби на коронавірус не підтвердили цієї інфекції. 13 квітня в Києві від коронавірусу помер 40-річний монах з Почаївської лаври.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram