ГоловнаСуспільствоЖиття

Керівництво країни закликали не урізати витрати на спорудження меморіалу Героїв Небесної Сотні

Відкрите звернення підписали понад сотні вчених, істориків, громадських активістів та діячів культури.

Керівництво країни закликали не урізати витрати на спорудження меморіалу Героїв Небесної Сотні
Фото: mincult.kmu.gov.ua

Національний музей Революції Гідності закликав президента і керівництво країни не позбавляти фінансування спорудження меморіалу Героїв Небесної Сотні. Про це йдеться у відкритому зверненні, яке підписали понад сотні вчених, істориків, громадських активістів та діячів культури.

"Повне припинення фінансування цих державницьких проєктів, навіть тимчасове, нівелює вже вкладені державою і суспільством масштабні людські та фінансові ресурси. Це замість економії коштів в перспективі призведе до безповоротної їх втрати", - йдеться в зверненні.

Підписанти також просять продовжити наступні чотири роки розпорядження Кабміну "Про затвердження плану заходів із вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні на період до 2020 року".

Підписати електронне звернення закликають усіх бажаючих.

Нагадаємо, що алея Героїв Небесної Сотні в Києві підлягає реконструкції під меморіальний комплекс пам'яті загиблих на Майдані в 2014 році. Взимку 2019 року почали підготовчі роботи для початку будівництва, а в травні почали розбирати бруківку.

Це було зроблено без узгодження з Департаментом спецрозслідування Генпрокуратури, який ще не завершив всі необхідні слідчі експерименти.

Меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні складатиметься з двох частин. На початку - з боку Майдану та Хрещатика - повинна з'явитися меморіальна стела, яка аркою буде врізатися в пагорб. Вона буде складатися з 107 плит з іменами кожного з Небесної Сотні. Накладаючись один на одного, вони будуть створювати суцільну стіну.

Міст над алеєю Героїв Небесної Сотні стане умовною межею початку нового простору - паркової зони (зараз там дорога). По обидва боки алеї висадять 100 лип.

У кінці меморіального шляху буде сад, який створить місце відпочинку між майбутнім музеєм Революції Гідності і Жовтневим палацом.

Нагадаємо, раніше адвокати сімей Героїв Небесної Сотні закликали владу не допустити розпаду розслідувань справ Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram