ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Рівненській області від коронавірусу померла жінка, яка не дотримувалася самоізоляції

Пенсіонерка померла через кілька годин після госпіталізації.

У Рівненській області від коронавірусу померла жінка, яка не дотримувалася самоізоляції
Фото: facebook.com/rivnezdorovo

30 березня в Україні від коронавірусу померли дві людини - 84-річний чоловік у Чернівецькій області, який з 25 березня був підключений до апарату ШВЛ, а також 59-річна жінка з села Тинне Рівненської області з тяжкими хронічними захворюваннями.

У вівторок в.о. начальника Рівненського обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсяник розповів, що жінку госпіталізували за кілька годин до смерті з двостороннім запаленням легенів.

"Ураження вірусом підтверджено вже посмертно після патологоанатомічного дослідження та вивчення матеріалів. Пацієнтка захворіла 26.03, займалася самолікуванням, стан погіршився. 29.03 близько 20:00 її доставили в лікарню", - цитує Вівсяника агентство УНН.

"Госпіталізована в тяжкому стані, були проведені всі заходи щодо відновлення життєво важливих функцій, але лікарям не вдалося впоратися з недугою, тому 30 березня о 03:00 констатовано медичну смерть. Пацієнтка по медичну допомогу не зверталася, займалася самолікуванням. На самоізоляції дозволяла собі відвідувати родичів і сусідів", - розповів чиновник.

За його словами, тепер необхідно обстежити всіх контактних осіб.

Разом з жінкою госпіталізували її онука, йому зробили швидкий тест, який показав негативний результат. Хлопця виписали додому на самоізоляцію.

Нагадаємо, що в Рівненській області з початку епідемії померли три людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram