ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби бойовики п'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі

Про втрати серед ЗСУ не повідомляється.

З початку доби бойовики п'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі
Фото: EPA/UPG

З початку доби російсько-окупаційні війська п'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, обстрілюючи позиції українських військовослужбовців з гармат БМП-1, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил в фейсбуці.

"Російська Федерація знову не виконує взяті на себе зобов'язання зі сталого припинення вогню відповідно до прийнятого підсумкового комюніке на переговорах лідерів «нормандської четвірки» у Франції", - підкреслили в штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" російські окупаційні війська здійснили три обстріли: біля Авдіївки - з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; тричі неподалік Павлополя - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Також один обстріл був зафіксований в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" - неподалік Кримського - з озброєння БМП-1, гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру і іншої стрілецької зброї.

"Втрат в результаті обстрілів серед військовослужбовців Об'єднаних сил не зафіксовано", - йдеться в повідомленні.

Також в штабі поінформували про ситуацію на ділянках розведення сил і засобів.

"На ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною, режим тиші дотримується. Перевезення населення між відновленим мостом і КПВВ "Станиця Луганська" здійснюється автобусом і двома електромобілями. Перевезено 2468 пасажирів. Також продовжують свою діяльність співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста. Представники ДержНС постійно проводять обстеження місцевості по обидва боки дороги на наявність вибухонебезпечних предметів. На ділянках розведення №2 і №3 тривають заходи з дотримання режиму тиші. Обстановка стабільна", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, розвідка Міністерства оборони раніше повідомила, що російсько-окупаційні війська на Донбасі активізували підготовку артилерійських і мінометних підрозділів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram